ZOBRAZIT WEBOVOU VERZI
KamPoMaturitě.cz
Novinky z KamPoMaturitě.CZ - leden 2016

 

časopis KamPoMaturitě.CZ 27 leden 2016 titulka  

Právě rozesíláme nové číslo časopisu Kam Po Maturitě. Najdete tu

  • návody k výběru školy
  • jak na vyplnění přihlášky
  • kam se dostanete bez přijímaček
  • jaká byla šance na přijetí v roce 2015.

Vyzkoušejte test studijních předpokladů a přečtěte si, co maturanty čeká v dalších letech, v rozhovoru s ředitelem CERMATu.

Kromě toho číslo obsahuje desítky prezentací vysokých, vyšších odborných a jazykových škol. Pokud se k vám časopis nedostane, můžete si jej zdarma stáhnout nebo prolistovat na našem webu či Facebooku.

13. a 23. 1. zahajujeme v Praze a Brně semestrální přípravné kurzy k přijímacím zkouškám na medicínu, práva a psychologii a na státní maturitu (vybrat si můžete buď středu 1x za týden, nebo sobotu 1x za 14 dnů). Zajistěte si místo co nejdříve.

Aktuality
Kdy vysoké školy pořádají dny otevřených dveří

Hlavní nápor akcí, pořádaných veřejnými vysokými školami, probíhá v zimě. V dalších...
Celý článek

Na které fakulty se dostanete bez přijímaček?

V našem přehledu najdete ty fakulty veřejných VŠ, kde se alespoň na 1 program či obor můžete dostat bez přijímací zkoušky, aniž byste o prominutí přijímaček museli žádat. Na mnoha dalších oborech vám navíc přijímací zkoušky prominou - stačí mít určitý studijní průměr, absolvovat příslušný počet let vybraný předmět, vykázat účast v olympiádě nebo soutěži z daného předmětu. Konkrétní požadavky pro rok 2024 najdete na www.VysokeSkoly.com.

Celý článek

Jak vybrat vysokou školu napoprvé

Podle statistik jednotlivých škol v průběhu studia odpadne až polovina studentů. Podle dotazníků spokojenosti by mnoho dalších studentů a absolventů zvolilo jiný obor. Důsledky: Ztráta času, zbytečné placení za překročení doby studia, frustrace nebo práce v jiném oboru, než byl ten studovaný. Řešení? Studijní plány, reference a prostupnost studia řešte už teď.

Celý článek

Video návody: Jak se dostat na nejžádanější obory a udělat maturitu

Čekají vás přijímačky nebo maturita a jste zahlceni informacemi? Připravili jsme pro vás přehledná videa, kde najdete vše, co jste potřebovali vědět. 

Celý článek

Jak zvládnout maturitu BEZ STRESU

Než se do toho pustíte, ujasněte si hlavně cíl akce. Chcete „jen“ udělat maturitu, nebo vám výsledky mají pomoci dostat se na vysokou?

Mohlo by vás zajímat:

Přečtěte si článek, které učebnice a knižní novinky vám doporučujeme pro přípravu na maturitu

Podívejte se na online maturitní kurzy.

Vyzkoušejte rychlokurz k maturitě v podobě online testů

Celý článek

Jak se dostat na nejžádanější obory VŠ

Psychologie, medicína, právo, humanitní obory nebo ekonomie: Jaké jsou požadavky a termíny pro přijímačky 2024?

Celý článek

LITERATURA - přehled středoškolského učiva

Tato učebnice vám poslouží nejen při pravidelné výuce literatury, ale následně i při přípravě k maturitě a přijímacím zkouškám na vysokou školu. 

V úvodu kapitoly je vždy zařazen tzv. historicko-společenský kontext. V něm jsou představeny základní atributy daného literárního období, které bylo vždy spjato s dobovými společenskými, kulturními a politickými událostmi. Literatura je druhem umění, a proto je také neodmyslitelně spjata s hudbou, architekturou a malířstvím. Text doprovází množství obrázků, které mají studentům ujasnit pohled na probíranou problematiku a ukázat ji na příkladech. Součástí knihy jsou četné ukázky z literárních děl, které by měly studenty podnítit k vlastní četbě, jež je nezbytnou podmínkou a základem porozumění literatuře. Podrobněji se vybraným literárním dílům věnují OBSAHY ROZBORY DĚL a 4 díly ČÍTANEK. V samostatné kapitole seznámí učebnice studenty také se základy literární teorie.

Celý článek

Odmaturuj z anglického jazyka 1

Odmaturuj z anglického jazyka 1

Poutavá učebnice, určená k přípravě na maturitu (i k nové podobě maturity) a k přijímacím zkouškám na vysoké školy. Učebnice je určena studentům všech středních škol během celého středoškolského studia, studentům připravujícím se k státní nebo mezinárodní zkoušce, jejich učitelům a ostatním zájemcům o studium anglického jazyka

Obsahuje podrobný přehled gramatiky anglického jazyka-všechny důležité gramatické jevy. Jsou podrobně vysvětleny v českém jazyce a doplněny množstvím konkrétních příkladú z živé mluvené angličtiny. Gramatické pojmy jsou pro lepší porozumění uváděné také v angličtině. Kniha je doplněna přehlednými tabulkami s gramatickými tvary a jejich použitím.

 

Celý článek

Inzerce:

Studium na Univerzitě obrany – správný krok k vaší kariéře

Pro ty, co přemýšlí o dalším studiu po maturitě, se může stát inspirací nabídka studia na Univerzitě obrany (UO). Ta uchazečům nabízí široké spektrum studijních oborů, které jsou koncipovány jak pro vojenské, tak i civilní studium.

UO je jedinou vojenskou vysokou školou v ČR. Jako státní škola připravuje vojenské profesionály pro potřeby Armády ČR a civilní odborníky ve prospěch bezpečnostního systému státu, obranného průmyslu a veřejné správy.

UO poskytuje akreditované vzdělání v bakalářských, magisterských a doktorských studijních programech, které jsou manažerského, technického a zdravotnického zaměření. V rámci vojenského studia jsou prioritní pětileté a šestileté magisterské studijní obory připravující důstojníky - velitele a zabezpečující personál AČR.

DNY OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

Fakulta vojenského leadershipu

7. ledna a 10. února 2016, Brno

Fakulta vojenských technologií

7. ledna 2016, Brno

Fakulta vojenského zdravotnictví

16. ledna 2016, Hradec Králové

www.unob.cz, kariera@unob.cz, 973 443 448

news 12 2015 unob studenti

 

Naše projekty

KamPoMaturitě.cz   AdresářŠkol.cz   VysokéŠkoly.com
VyššíOdbornéŠkoly.com   JazykovéŠkoly.com
ČasopisKamPoMaturitě.cz   Seminárky.cz
Čtenářský-deník.cz   MissMaturita.cz

Nakladatelství a vzdělávací agentura AMOS
  • poradenství zdarma
  • kompletní nabídka učebnic a přijímacích testů
  • přípravné kurzy na vysoké školy, maturitu

Poslat vzkaz do AMOSu   Webová verze  

K odběru novinek jste přihlášeni na základě Vaší registrace na www.KamPoMaturite.cz. Odběr newsletterů můžete zrušit zde, v případě, že odkaz nefunguje, napište na info@kampomaturite.cz a v předmětu uveďte Odhlásit.



Zavřít